Welkom op de woonblog van Pauline

Samen trends spotten op meubelbeurs Keulen


Montis - Domino.18

De IMM in Keulen is voor ons de belangrijkste meubelbeurs van het jaar omdat daar veel van de designmerken waar wij mee samenwerken hun nieuwe collecties presenteren. En daarom zijn we dit jaar met het hele team naar Keulen geweest om de nieuwste trend te spotten.

Wat ons vooral opviel in Keulen is het gebruik van kleur en zachte materialen. Wanneer je zo rond kijkt dan kun is het maar moeilijk voor te stellen dat we ooit droomden van een clean wit interieur. De opkomst van de Scandinavische meubelmerken, zon tien jaar geleden, brachten voorzichtig al meer kleur, maar anno nu zijn de kleuren verdiept: veel grijze en groene tinten, poederig blauw of juist diepblauw uitgevoerd in fluweel, aangevuld met donkerrood, koraal en het zogenoemde millennium pinken met als accent (warm)geel. Opvallend is dat bruin bezig is aan een opmars, in de bekleding van meubels in leer maar ook in gebruik van wengé- en mahoniehout. De vormen zijn opvallend rond; het kuipfauteuiltje met een knipoog naar de fifties en sixties duikt op bij veel merken, net als banken in een ronde vorm à la de seventies. Strakke en geometrische vormgeving lijkt zachtjes aan op zn retour, alleen in textieldessins zien we nog grafische patronen opduiken. Al deze trends zien we ook terug bij de meubelmerken waar wij graag mee samenwerken, zoals bij Montis, Harvink, Rolf Benz, Arco, Bert Plantagie, Pode en Design on Stock.

Design On Stock - hoekbank Byen

Of wat dacht je van het nieuwe pronkstuk uit de Leolux collectie: bank Elias. Een mooie, diepe bank met glooiende lijnen en grote vlakken die helemaal tot hun recht komen in natuurzuiver leer of een mooie geweven stof. Let ook op de bijzondere afwerking zoals de platte bies op de armen.
Leolux - bank Elias

De nieuwe warme kleuren zien we ook terug in de Atelier collectie van karpettenmaker Brink&Campman (B&C). Ze geven je interieur snel een warme en kleurrijke uitstraling.
En, ook goed om te weten, helemaal niet duur. 
 Deze Atelier-collectie is nu al te zien en verkrijgbaar in onze trendy shop Daily Design

Karpet Atelier- B&C

Het Nederlandse merk Linteloo presenteerde vanuit de eigen studio bank Madison. Een modulaire bank waarmee je een eigen compositie kunt maken. Geïnspireerd op de luxe en weelde die je vindt in de hotels en restaurants rond Madison Square Park in New York.

Linteloo - Elementenbank Madison 

Wat we allemaal gezien hebben in Keulen is eigenlijk teveel om op te noemen in één blog. Wij barsten na ons bezoek weer van de wooninspiratie.Tijdens onze Paasshow (30 maart - 2 april) hebben wij de hierboven beschreven nieuwe collectie in onze woonwinkel staan. Blijf ons dus volgen wij delen onze mooie vondsten en trends graag.5 opmerkingen: Leave Your Comments

  1. Imagine a scenario where we don't have the foggiest idea about the specific headcount?

    The underlying store depends on your initially assessed headcount. The last installment will be changed in accordance with mirror the quantity of participants who register by the cutoff time. Check for more Virtual Team Offsites

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright Kok Wooncenter | Hamseweg 18 | 3828 AD Hoogland | Tel +31 33 480 1441. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Over Kok Wooncenter