Welkom op de woonblog van Pauline

2019 … EEN MOOI JAAR VOOR NIEUWE MEUBELS


Kok-team bij Leolux op de stand
Met ons team kijken we altijd enorm uit naar ‘Keulen,’ zoals we onder elkaar de Internationale Meubelbeurs daar noemen. Met z’n veertienen gingen we op pad afgelopen januari. En het was weer smullen! Van het onweerstaanbare interieurdesign dat er werd gepresenteerd en ook van het samen eten en borrelen bij onze vaste adresjes in de stad. Maar daarover later meer. Eerst waar het om gaat: de trends en de meubels voor het nieuwe jaar, die we in Keulen hebben gespot.

Dutch Design in Duitsland
Het was opvallend dat we in Duitsland het meest werden verrast door onze eigen Nederlandse fabrikanten. Ze presenteerden fantastische meubels waarin de laatste trends mooi naar voren kwamen. Ronde vormen, gouden accenten, visgraatpatronen, zachte stoffen én duurzaamheid. Veel designers waren zelf aanwezig, zoals Jorre van Ast van Arco en Jan te Lintelo van Linteloo. Altijd fijn en waardevol om ze weer even persoonlijk te kunnen spreken. We zijn als interieuradviseurs de brug tussen designers en gebruikers. Het prettige contact dat we met allebei hebben, is een van de dingen die ons werk zo leuk en inspirerend maakt.


Linteloo- Arp
De kleurtrends: aards en tikje vurig
Na de verfrissende tinten groen en blauw, zijn sinds vorig jaar ook zachte tonen terug, zoals oudroze en warm oker. De Flexa kleur van het jaar Spiced Honey sluit daar mooi op aan. Aan het palet worden nu ook toegevoegd koraalrood, fonkelend goud, diep aubergine en terra-tinten. Voor nog wat extra vuur in het interieur spotten we uitdagend behang met wandvullende designs en uitgesproken prints. Ook de visgraatpatronen moeten genoemd worden.
Pilat & Pilat presenteerde zelfs een tafel in dit motief,waanzinnig mooi.


Pilat&Pilat - tafel Brugt

Verleidelijke materialen
Wat materialen betreft werden we overrompeld door zachte stoffen en materialen zoals velours, chenille en soepel leer. Onder meer Linteloo, Leolux en Montis verleidde ons daarmee op hun meubelcollectie. Montis deed dat ook met fauteuil George, Linteloo met de bank Arp en de Harvink met fauteuil Blazoen, die was bekleed met heerlijke stof Moss van weverij De Ploeg.
Deze behaaglijke stoffen gaan mooi samen met een andere trend die ons opviel: ronde vormen. Gewaagd maar geslaagd waren daarnaast de combinaties van materialen als marmer, blank hout, glas, aardewerk en goudkleurig metaal.Montis - Marcel in fauteuil George
Een goed verhaal
Wat een extra goed gevoel gaf in Keulen, was dat duurzaamheid een belangrijk onderhuids thema is voor veel fabrikanten. Aan het uiterlijk van de producten zie je het niet af, dat is even aantrekkelijk als altijd, maar uit het verhaal erachter bleek vaak dat er heel bewust is nagedacht over de planeetvriendelijkheid ervan. Zo waren we helemaal weg van de stof Rewool van Kvadrat, die wordt gemaakt van restanten wol. Wat ons ook enorm aansprak, is dat meubelfabrikant Arco alleen nog maar gecertificeerd, liefst lokaal gewonnen hout gebruikt en lakken op waterbasis. Elke tafel van Arco krijgt zelfs een eco-paspoort.
Arco - uitschuiftafel Shift
Keulen komt naar Hoogland!
Nu we in de weken en maanden na Keulen zitten, zijn we druk met de inkoop van de prachtige meubels die we daar hebben gespot en bieden we nu vele showroommodellen aan met extra aantrekkelijke kortingen.We verheugen ons er enorm op om onze klanten eind maart te kunnen verrassen met het moois dat we hebben ingekocht. En vooral naar de reactie's en te zien hoe deze meubelen straks helemaal tot leven komen in echte huizen.


Leolux- bank Flynt
City-tips
Ik had beloofd om onze favoriete adressen in Keulen te delen. Misschien leuk voor wie dit jaar misschien nog een keer een dagje naar die mooie stad gaat. Dit zijn ze:

Wartesaal am Dom serveert heerlijk eten in een sfeervol klassiek interieur met stoelen waarin het lekker doorzakken is, figuurlijk uiteraard.

Ristorante Luciano is een fantastische, authentieke Italiaan waar het menu op het krijtbord staat. Het restaurant heeft een reputatie die al mensen Michael Schumacher, Horst Tappert, José Carreras en onze eigen jazz-zangeres Fay Claassen hier naartoe trok. De trotse foto’s op de website getuigen daarvan.

Bij Weinlokal Heinz Hermann aten we vorig jaar en het was in één woord super! Het interieur is trouwens net zo aantrekkelijk en verfijnd als de wijnen en de gerechten. Helaas waren we dit jaar in Keulen op dagen dat deze zaak niet open was.https://maximilianlorenz.de/weinlokal-heinzhermann/

Om te shoppen en te borrelen is het Belgisches Viertel helemaal leuk. In deze wijk, net buiten het historische centrum, zijn de hipste (mode)winkels en coolste cafés. Als het een beetje aangenaam weer is, lijkt het ’s avonds onder de gekleurde lampjes op de Brusseler Platz altijd een vrolijk straatfeest.

Actuele interieurtrends
Op de hoogte blijven van alle actuele trends & interieurtips? Volg ons dan op Instagram , Pinterest en/of Facebook


3 opmerkingen: Leave Your Comments

  1. I like the new furniture designs. Very nice and also the color. Adarac aluminum pro series

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I enjoy reading blogs that are entirely about home décor like badland. I gain some insight into this.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. The game pizza tower which I recently found about, is played daily by many individuals, as I discovered.

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright Kok Wooncenter | Hamseweg 18 | 3828 AD Hoogland | Tel +31 33 480 1441. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Over Kok Wooncenter