Welkom op de woonblog van Pauline

Ontdek trends in onze Pop Up Gallery



Benieuwd wat de nieuwste woontrends zijn?
Je ziet ze nu in onze speciale Pop Up Gallery. Ik vertel je er nu alvast wat meer over en wees welkom, de ontwerpen zijn nog tot 6 december in onze winkel in het echt te bekijken!



Ter ere van ons 50-jarig bestaan hebben we vier trends geselecteerd en daarmee stoere houten boxen gestyled. De ontwerpen in de kisten zijn nog niet vaak in Nederland te zien geweest. We spotten ze op de beurzen in Milaan, Keulen, Londen, Stockholm en Eindhoven. Dit zijn de trends:

Urban Green: ga voor groen!
Kamerplanten zijn al een tijdje dé hype in het interieur. In bijzonder potten, hangmanden of op een voetstuk. Deze trend gaat nu weer een stapje verder. We combineren echte planten nu met producten met een bijzondere botanische print. Bijvoorbeeld het behang en de kussens van ontwerpster Chantal Keizer. Haar Est1966-collectie toont de schoonheid en de vergankelijkheid van planten. Een poster met een botanische print doet het ook heel goed. Bijvoorbeeld de handgeschilderde prints van My Deer. Wie liever kiest voor echte planten, maar geen groene vingers heeft, kiest voor de Pikaplant. Deze kamerplant in pot onderhoudt zichzelf. Er is dus geen excuus meer om niet voor groen te gaan!



Sweet as Sugar: suikerzoete ontwerpen
Wie houdt er niet van een lekker snoepje op z’n tijd? We integreren snoeperige kleuren in ons interieur en kiezen soms zelfs letterlijk voor suikerzoete ontwerpen. De Candy Collection van de Duitse ontwerpster Kirstin Overbeck is om op te eten. Maar ook de stoere tafellamp Bake me a Cake van Jonas Morten is een aanwinst in het interieur. Het leven is al ingewikkeld genoeg, dus mag wat humor in het interieur best. De woonkamer hoeft er niet uit te zien als een snoepwinkel, maar een grappig meubel zoals het BimBom krukje van Design on Stock of een lampenkap met een suikerzoete kleur (bijvoorbeeld van Marc van der Voorn) geeft een speelse knipoog.



New Seventies: de zitkuil voorbij
De sfeervolle jaren ’70 zijn terug, maar dan op een trendy manier. We zoeken de gemoedelijkheid van toen, met de technieken van nu. Maar ook oude ambachten, zoals macramé en materialen als kurk zijn helemaal terug. Combineer eens donker oranje met okergoud (de trendkleur van 2016) en draai een plaatje op de platenspeler van Crosley.  Letterbakken maken plaats voor modulaire wandkasten, zoals de Mason van Frederik Roijé.  De seventies swingen meer dan ooit! Of toch liever terug naar de tijd van oma? Dan is schemerlamp Home of Grannies een goede keuze.



Watercolours: toverkunst
Op het Design Festival in Londen spotten we een tijdje geleden sprookjesachtige ontwerpen in waterverfkleuren. We hebben deze trend inmiddels helemaal ontdekt en omarmd en zien overal ontwerpen die eruit zien alsof ze zijn gekleurd met waterverf of aquarel. Het is alsof de gradient-trend (met subtiel kleurverloop) nu een stapje verder is gegaan. Ontwerpers experimenteren met het effect van water, kleur en licht. Elk ontwerp is anders en verrassend. Zelfs als ze in massa zijn geproduceerd. Dat geldt bijvoorbeeld voor tafeltjes Wooden Aquarel van Meike Harde en het werk van Ylva Skarp. Artistiek of toverkunst? Watercolours!






0 reacties:

Een reactie posten

Copyright Kok Wooncenter | Hamseweg 18 | 3828 AD Hoogland | Tel +31 33 480 1441. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Over Kok Wooncenter