Welkom op de woonblog van Pauline

Foscarini: liefde voor vakmanschap

Italiaans vakmanschap
Als je ooit eens Venetië bezoekt, dan moet je ook zeker een kijkje nemen op het eiland Murano. Het is al zes eeuwen lang de bakermat van de beste glasblazerskunst ter wereld. Het is de geboortegrond van mijn favoriete lampenmerk: Foscarini
Murano - glas blazen


Foscarini 
begon ruim dertig jaar geleden op Murano als een klein bedrijf gespecialiseerd in geblazen glaskunst voor hotels. In 1983 ontwierpen Carlo Ubinati en Alessandro Vecchiato de eerste collectie lampen. Die collectie sloeg aan en legde het fundament voor wat Foscarini tot op de dag van vandaag is: één van de meest uitgesproken en creatieve designlabels op het gebied van verlichting in de wereld.

Wie de collectie van Foscarini bekijkt, zal in eerste instantie enige moeite hebben er een duidelijke lijn in te ontdekken. Het gaat Foscarini niet zozeer om de vorm, maar vooral om de emotie die lamp oproept. En dus kan er veel binnen de collectie. Van grote verlichtingselementen en kleine lampjes voor op het bureau, dan weer stemmig en ingetogen of uitbundig. Een Foscarini lamp is altijd bijzonder en verassend die ‘uit’ net zo mooi is als ‘aan’.

Diesel
Het is niet vreemd dat Foscarini één van de eerste designmerken was die een samenwerking aanging met een modemerk. De collectie ‘Diesel by Foscarini’ is stoer en jong. Zoals hanglamp Cage, die door het gebruik van draadstaal een industriële uitstraling weet te combineren met een vleugje Rock ’n roll. Het valt niet te ontkennen: een ontwerp van Foscarini doet wat met je.

hanglamp Cage

Of, zoals ze het zelf zeggen bij Foscarini: ‘Onze lampen moeten zo goed zijn dat je er verliefd op zou kunnen worden’. Misschien een beetje overdreven, maar of het nu de nieuwe stoere lamp Hexx is of juist de grote en vrolijke Twiggy: ik word er heel enthousiast van. 
vloerlamp Twiggy

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright Kok Wooncenter | Hamseweg 18 | 3828 AD Hoogland | Tel +31 33 480 1441. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Over Kok Wooncenter