Welkom op de woonblog van Pauline

RAAMDECORATIE maatwerk in huisTotaaladvies van Els - appartement Laren
De ramen in huis, dat zijn de vensters op de seizoenen. Op de strak blauwe hemel en de herfstregen. Op de bloeiende tuin en de besneeuwde takken.
Elk seizoen – elk dagdeel zelfs – stelt zijn eigen eisen aan de raamdecoratie. In de winter als je ’s avonds al vroeg de lampen aan hebt, wil je te veel inkijk voorkomen, de warmte binnenhouden en voor een behaaglijke sfeer zorgen. In zomer wil je de warmte juist weren, het licht filteren en een luchtig vakantiegevoel in huis halen. Met goede raamdecoratie is dat allemaal in een handomdraai te regelen. Maar wat is goede raamdecoratie? Het antwoord: een klus voor een ervaren expert. En laten wij zulke experts nou in huis hebben, die je kunnen helpen met advies en uitvoering op maat. Daarbij gaan we heel systematisch te werk, zodat je precies krijgt wat je nodig hebt en wat je mooi vindt.

Interieuradvies van Pauline - villa Utrecht
WENSENLIJST
Om te beginnen kijken we aan welke functies de raambekleding in jouw specifieke situatie allemaal moet voldoen. Er is veel om aan te denken, daarom geven we een uitgebreid, persoonlijk advies, waarbij we stap voor stap kijken waar je behoefte aan heeft. Vaak komen daarbij ook dingen naar voren waarvan je misschien niet eens wist dat ze kunnen worden opgelost met raambekleding. Zo kun je met raamdecoratie zorgen dat het geluid een hol klinkende kamer prettig zacht wordt. En wist je bijvoorbeeld dat er raamdecoratie is die je van onderaf omhoog kunt trekken om inkijk te verminderen, terwijl je zelf toch vrij naar buiten kunt blijven kijken?

Totaaladvies van Els - appartement Laren
STIJLADVIES
Omdat de ramen een groot deel uitmaken van het muuroppervlak, zijn ze nogal bepalend in het totaalbeeld van een ruimte. Wij helpen je om te visualiseren wat het effect van je keuzes is op het interieur. Werkt strak afgewerkte raamdecoratie beter of is losjes gedrapeerd bij jou het mooist? Wil je het minimalistisch en high-tech of juist rijk en luxueus? Is kleurig en gedessineerd een goede keuze of past effen en neutraal beter? Functioneel en decoratief gaan bij raambekleding in elk geval prima samen. Zeker ook bij de hoogwaardige Nederlandse merken waar wij mee werken, zoals Kendix, Ploeg, Luxaflex en Sunway. 
Sunway- Roman shades en overgordijnen
TOTAALPLAN
Omdat de vloer, de muren en de ramen samen als het ware het decor vormen van je interieur, maken we vaak ook een totaalplan waarbij we die drie elementen helemaal op elkaar afstemmen. Dan kijken we dus niet alleen naar raamdecoratie, maar meteen ook naar verfkleuren of behang voor de wanden en naar karpetten. Als er daarin eenheid is, geeft dat veel harmonie en rust. Al je meubels en accessoires zullen dan het mooist tot hun recht komen.

Kendix : complete gordijnstoffen
INMETEN = VAKWERK
Als we samen hebben uitgezocht wat je precies nodig hebt, moet de gekozen raamdecoratie worden ingemeten. Dat is werk voor een ervaren specialist en een zorg die we uit handen nemen. Als het allemaal net niet past, dan is het niet alleen lelijk om tegenaan te kijken, maar het kan ook zijn dat de ramen dan niet meer goed open gaan of dat de raambekleding niet zo goed isoleert als de bedoeling was. Of dat er toch nog licht binnenkomt, terwijl de raambekleding verduisterend moest zijn. Met dat risico willen je natuurlijk niet opzadelen.

Maatwerk: Wave gordijn
  
HET EINDRESULTAAT
Dan is het zover: de dag dat we de nieuwe raamdecoratie komen installeren, die met zoveel zorg en aandacht is uitgekozen. Dat is een nauwkeurige klus waarbij het nodige vakmanschap komt kijken, maar onze mensen zijn daar gelukkige heel bedreven in. En dan, als de installatie is afgerond dat is altijd weer een prachtig moment! Je ziet meteen hoeveel de nieuwe raamdecoratie doet voor je interieur. Je ervaart ook direct het extra comfort ervan. We merken dat mensen vaak enorm verrast zijn door effect. Dan horen we uitroepen als: dat hadden we veel eerder moeten doen! Zulke enthousiaste reacties, dat zijn voor ons de bloemen aan de finish van een mooi traject dat we samen hebben afgelegd.

Luxaflex - Duettes topdown/bottom up

AFSPRAAK
Maak een afspraak met Ruud, Digna, Els of Lisa, zij zijn onze experts voor totaaladvies en raamdecoratie. Bel 033-4801441 of mail ons info@kokwooncenter.nl
3 opmerkingen: Leave Your Comments

  1. I like reading blogs all about home decoration. I learn some tips on this. wood fence Metairie, LA

    BeantwoordenVerwijderen
  2. What a lovely snapshot! Elegant simplicity. free games

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Decorating the house is delicate or not depends on whether you hire a designer or design it yourself. I quite appreciate people who have an aesthetic in the design of curtains. Stop by getting over it for more.

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright Kok Wooncenter | Hamseweg 18 | 3828 AD Hoogland | Tel +31 33 480 1441. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Over Kok Wooncenter