Welkom op de woonblog van Pauline

Vier vragen aan ontwerper Arian Brekveld


Zoom In Zoom In


Arian Brekveld ontwierp voor het Nederlandse Montis bank Zoom In. Een bijzonder ontwerp dat dankzij de mooie achterkant ook erg geschikt is om in de vrije ruimte te plaatsen. Na het zien van al het nieuws in Keulen en Milaan, is dit wat mij betreft één van de mooiste nieuwe producten. Hij staat al in onze showroom. We wilden er meer van weten en benaderden de ontwerper.


Arian Brekveld studeerde af aan de Design Academy in Eindhoven en begon twee jaar later na zijn werk voor Ontwerpwerk als zelfstandig ontwerper in Rotterdam. Inmiddels ontwerpt hij voor merken als Royal VKB, Droog en Imperfect Design. Verder werkt hij veel samen met Hella Jongerius en is veel van zijn vrije werk te zien in musea over de hele wereld.Was dit de eerste keer dat je met Montis samenwerkte? En hoe ging dat?
Zoom In is het eerste product van onze samenwerking. Montis is een fabrikant met een rijk verleden in design. Het merk staat bekend om zijn vakmanschap. Als ontwerper kom je van buiten rechtstreeks in hun keuken terecht. Een samenwerking werkt dan alleen wanneer het wederzijdse vertrouwen groot is. Ik kreeg veel ruimte om iets nieuws te ontwikkelen, maar moest hen natuurlijk overtuigen met ontwerp-ideeën die het merk goed passen en bovendien een stap in een nieuwe richting zijn. Het was een bijzonder intensief, maar ook een heel prettig traject.Waar komt de inspiratie voor het ontwerp van de Zoom In vandaan?
Inspiratie voor een nieuw ontwerp komt bij mij vaak voort uit een eigen behoefte of bijvoorbeeld die van vrienden. Als ik al eens 'rustig' op een bank zit, ben ik heel vaak zijdelings bezig met een laptop of iPad. Vandaar ook dat de bank comfortabele brede armleggers heeft gekregen waarop je ze makkelijk kwijt kan. Daarbij loopt de vorm van deze armleggers naar achteren toe laag weg waardoor er meer ruimte ontstaat voor je elleboog, dat werkt fijn. Maar vooral geven ze de bank een dynamisch uiterlijk.

Wat is bijzonder aan deze bank?
‘Vooral de achterkant springt in het oog. Daardoor doet de bank het vrijstaand in de ruimte erg goed. Zoom In gaat ook over details als naden en stiksels. Bij Montis kreeg ik veel input direct op de werkvloer, maar ook uit het oude archief. Alle types stiksels in de bank werden door Montis al eens afzonderlijk gebruikt. Nu heb ik er combinaties van gemaakt en een vorm bedacht waarin ze ieder op hun eigen plek, het beste uitkomen.’  
Zoom In


De Zoom In is bijzonder goed ontvangen. Had je dat verwacht?
Je hoopt het natuurlijk, maar ik ga er nooit vanuit. Het is prachtig dat de bank goed ontvangen wordt. Vooral ook door het gegeven dat de details en materialen vrij uitgesproken zijn. Maar daarbij voelt het geheel nog steeds vertrouwd aan. Ik denk dat juist die combinatie van eigenschappen een steeds bredere doelgroep aanspreekt.


Meer weten?

http://arianbrekveld.com/products/#!zoom-in-sofa

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright Kok Wooncenter | Hamseweg 18 | 3828 AD Hoogland | Tel +31 33 480 1441. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Over Kok Wooncenter