Welkom op de woonblog van Pauline

Interieuradvies in beeld -nr 1


Een beeld zegt meer dan vele woorden en daarom vragen wij de medewerking van onze klanten, net als zij zijn wij blij en trots op het prachtige eindresultaat.

Els ontwierp twee van de drie interieurs die we de komende tijd in dit blog laten zien. Ze geeft al ruim tien jaar interieuradvies bij Kok Wooncenter. ‘Elk advies is weer anders en dat maakt het werk zo bijzonder. De ene keer denk ik mee over een nieuwe bank en de volgende keer maak ik een totaaladvies. Zo ook voor Rob uit Amsterdam. Hij kwam spontaan langs in onze winkel op een zaterdag en vertelde ons dat hij een nieuw appartement ging inrichten. Na een goed gesprek kwam ik al snel tot een ontwerp. Dat heb ik hem laten zien in een
3D-programma, dat ik heb aangevuld met stofstalen, zodat het nog meer tot leven kwam. Aan de woonkamer grensde een inpandig balkon. Ik heb voorgesteld om de wand te verwijderen, zodat er van twee kleinere vertrekken een mooie grote ruimte ontstond. Op de grens tussen de woonkamer en het balkon heb ik een groot karpet gelegd, zodat er verbinding wordt gemaakt zonder dat de hele vloer vervangen hoefde te worden. Het resultaat is een mooie grote ruimte, lekker strak met accentkleur rood 

Els geeft uitleg over het interieurplan
Ik wil graag onze klanten verrassen met een onverwachte oplossing, kleurgebruik of idee, dus net even anders dan verwacht. 
Een interieurontwerp ontstaat door een samenspel tussen de klant en mij. Uit een gesprek kan ik heel veel opmaken. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk om te weten hoe iemand leeft en wat de gezinssituatie is. Mensen weten vaak prima welke meubels ze mooi vinden, maar er een totaalplaatje van maken is best lastig. Ook het inschatten van volumes, het combineren van kleuren en het maken van een totaalplan is echt een vak. Daar ligt nu onze passie en expertise  en adviseren we klant graag, dat is echt een meerwaarde van Kok Wooncenter. Wij geven het interieur de juiste draai en zetten meubels net even anders neer, op een manier die de klant zelf niet had bedacht. Je kunt het ontwerp in één keer realiseren, maar het kan ook in etappes. Op die manier groeit je interieur en is elke nieuwe aankoop een goede keuze. Natuurlijk zijn woontrends leuk om te volgen, maar niemand wil wonen in een interieur dat zo uit een tijdschrift lijkt te komen. Kies geen trendkleuren, maar liever je eigen lievelingskleur, dan gaat je interieur veel langer mee. Met een persoonlijk interieuradvies krijg je een thuis dat echt van jou is. Ik kreeg vandaag nog een mailtje van een tevreden klant die blij is met zijn interieur. Kijk, daar doe ik het voor.’Rob is erg tevreden over het advies van Els:
‘Ik was op zoek naar nieuwe meubels voor mijn appartement. Dat was een hele zoektocht. Een collega heeft mij geholpen met de eerste ideeën. Hij stuurde een foto door van een interieur van Kok Wooncenter. Dat sprak mij erg aan en daarom ben ik naar Amersfoort gereden. Met 40 minuten was ik er al en daarbij komt, autorijden doe ik graag.
Els heeft alle tijd voor mij genomen en er was meteen een klik. Het idee om de loggia bij de woonkamer te trekken sprak mij meteen aan. Het was nog een hele klus omdat de ruimtes werden gescheiden door een dikke glazen wand, maar het is echt de moeite waard. Ik had zelf het idee om veel wit met accent in rood te gebruiken. Els liet mij zien dat die combinatie heel kil oogt. Dankzij haar heb ik nu een veel rijker en warmer resultaat. Ze kwam met mooie voorstellen, zoals de bank van
Rolf Benz in volle rode kleur en een dik karpet van Millenerpoort in zwart-grijstinten. Ik loop nu heerlijk op sokken door mijn huis. Ook de kast met het geluidssysteem van Spectral bevalt mij enorm goed. Ik werk veel aan mijn eettafel Seven van Bert Plantagie en in mijn draaifauteuil Caruzzo van Leolux is het echt relaxen, dit is echt mijn THUIS geworden! 
Er missen alleen nog wat accessoires. Voor de fotoshoot zijn een paar mooie items toegevoegd en zie wat één mooi object in je interieur kan toevoegen, dus ik rij binnenkort weer een keer naar Kok Wooncenter.’

2 opmerkingen: Leave Your Comments

 1. Pauline, Els, en fotograaf (sorry naam vergeten :)
  De foto's zijn prachtig geworden! Top!!
  En ik kom binnenkort zeker weer langs bij jullie!
  Groeten en tot kijk!
  Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Immerse yourself in the action with stunning visuals and a pumping soundtrack of slope 3

  BeantwoordenVerwijderen

Copyright Kok Wooncenter | Hamseweg 18 | 3828 AD Hoogland | Tel +31 33 480 1441. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Over Kok Wooncenter