Welkom op de woonblog van Pauline

INTERIEURTREND : Lamp als objectTrend : transparant

Goede verlichting geeft sfeer in huis nu de dagen weer donkerder worden. Kies voor een statement-lamp die eruit ziet als een prachtig object. Dan geeft hij plezier in donker én licht. Trends: industrieel en transparant. 
Bij Kok Wooncenter pakken we graag uit met mooie lampen. We hebben een aantal klassiekers die in elk interieur tijdloos en mooi zijn, vraag onze adviseurs ernaar. En we verrassen graag met nieuwe, opvallende ontwerpen. De grote trends van dit moment zijn industrieel en transparant. 

Kies bijvoorbeeld voor de industriële lampen van Tonone. Ik heb zelf een zwak voor dit merk uit Den Bosch omdat ze stoer en toch verfijnd zijn. De ontwerper is gefascineerd door mechanische constructies en de vleugelmoeren geven elke lamp een grappige uitstraling. De lampen van Tonone vinden hun plek overal in huis, van statement boven de eettafel tot sfeervol lichtje boven het bed. Echt weer zo’n Hollandse held waar we dol op zijn. 
Tonone - vloerlamp Bolt in div maten en uitvoeringen verkrijgbaar


Een andere trend zijn draadlampen, die door hun transparantie subtiele lichteffecten geven. Bijvoorbeeld hanglamp Spokes van Foscarini. 

Hanglamp Spokes - Foscarini


Dit ragfijne ontwerp van de Italiaanse designers Garcia Cumini is geinspireerd op de spaken van een fietswiel. Het schaduweffect is prachtig en de lamp geeft een fijn licht om lang onder te tafelen, maar ook om onder te werken of te lezen. Eén lamp is mooi, maar je kunt ook meerdere modellen combineren voor een bijzonder statement boven de tafel. 
Dat geldt ook voor de inmiddels erg populair geworden collectie van het merk Secto Design. Ook deze lampen zijn semi-transparant. Ze worden helemaal met de hand gemaakt in Finland en door het gebruik van berkenhout hebben ze een mooie natuurlijke uitstraling en glans.

Hanglamp en Staande lamp - Secto Design

Laat de donkere dagen maar komen, onze lampen zijn er klaar voor! 

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright Kok Wooncenter | Hamseweg 18 | 3828 AD Hoogland | Tel +31 33 480 1441. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Over Kok Wooncenter