Welkom op de woonblog van Pauline

Dutch Design Week: van afvalbank tot dansende lamp


Een week lang per jaar is Eindhoven the place to be op het gebied van design. Ik deed een dagje Dutch Design Week en dat leverde veel inspiratie op. 

Jaarlijks komen we voor Kok Wooncenter op veel nationale en internationale meubelbeurzen. Vaak om te zien welke nieuwe meubels van onze topmerken we in onze collectie gaan opnemen, maar ook ter inspiratie en om nieuwe trends te spotten. Die vertalen we naar onze winkel en naar het interieur van onze klanten. Ook op de Dutch Design Week heb ik veel nieuwe ideeën opgedaan. Toegegeven, de Dutch Design Week is vrij conceptueel dus soms is het lastig om ontwerpen echt te begrijpen en in andere gevallen is een ontwerp nog vooral een idee dat niet naar de winkelvloer is te vertalen. 

bank Hoppa
Spring maar op de bank 
Een paar ontwerpen zijn de afgelopen week in mijn hoofd blijven hangen.Die deel ik graag. Bijvoorbeeld het ontwerp van Renske Rothuizen. Zij bedacht trampolinebank Hoppa. Dit meubel is gemaakt van geweven elastiek en bedoeld om op te springen. Normaalgesproken is dat natuurlijk niet echt de bedoeling. Het fijne is, dat de bank ook nog lekker zit. Renske studeerde af met de bank aan de Design Academy. Ik ben benieuwd of ze in de toekomst met nog meer van dit soort speelse en grappige ontwerpen komt. 


Afvalbank
Een belangrijk thema op de Dutch Design Week was recycling, duurzaamheid en hergebruik. De Afvalbank van Wouter Vastenouw was hiervan een mooi voorbeeld. Deze buitenbank heeft een gleuf aan de onderkant waarin je afval kunt schieten. Als beloning klinkt een belletje. Een leuke manier om onze buitenruimte schoon en netjes te houden.


Afvalbank
Betoverd
Vorig jaar verraste Studio Drift op de Dutch Design Week met dansende lampen op de bovenste verdieping van een oud Philipsgebouw. Dit jaar werd ik betoverd door Reflecting Holon, een installatie van Jetske Visser en Michiel Martens. Wonderschoon is de manier waarop licht en kleur werden gereflecteerd. Holons (gemaakt van een soort transparante folie) spiegelen kleur en vangen licht op waardoor ze lijken te gloeien. Door beweging versmelten de objecten tot vloeibare volumes. Een soort luchtbellen zonder te blazen. 

Reflecting Holon
Oude bekende
Tot slot kwam ik een oude bekende tegen: Chantal Keizer van EST 1966. Wij hadden de eer haar collectie te presenteren in onze pop up gallery vorig jaar en ze staat in ons gloednieuwe magazine dat binnenkort in de winkel klaarligt. De kussens liggen in onze shop Daily Design en online.
Op de DDW liet ze een mooie collectie met onder andere behang, theedoeken en kussens zien bij Piet Hein Eek. 

EST 1966

1 opmerking: Leave Your Comments

  1. From classic Uno to unique game modes, uno online offers exciting variations to keep things fresh online.

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright Kok Wooncenter | Hamseweg 18 | 3828 AD Hoogland | Tel +31 33 480 1441. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Over Kok Wooncenter